top of page

Vrienden van de Kortsluiting
Gewaardeerde samenwerkingsverbanden
 

Stichting Scala

Stichting Scala is een brede welzijnsinstelling met name werkzaam in de gemeente Ooststellingwerf. Scala is een non profit instelling zonder winst oogmerk. Ze werken met ruim 60 beroepskrachten aan allerlei activiteiten die het welzijn in Ooststellingwerf bevorderen. In peuterspeelgroepen, in buurten, in brede scholen, in jongerenruimtes, en ook gewoon op straat.

Uutgaon.nl

De activiteitenagenda van de Gemeente Ooststellingwerf. Op www.uutgaon.nl staan en komen alle activiteiten die plaatsvinden in Ooststellingwerf. Je kan per thema, activiteit, doelgroep en dorp zoeken. 

Winkelhart Oosterwolde

Samen werken en samen bijdragen aan een krachtig en prachtig Oosterwolde. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente hebben de handen ineengeslagen om van het winkelgebied Oosterwolde een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt.

Stichting Kunstwerf

Kunst en cultuur zijn in de visie van Stichting Kunstwerf belangrijke zingevende uitingsvormen. Cultureel erfgoed en diverse vormen van kunst kunnen op zichzelf een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van normen en waarden in de samenleving. Naast haar intrinsieke waarde is kunst, in de visie van Stichting Kunstwerf, ook belangrijk als middel voor ontwikkeling en versterking op het terrein van educatie, welbevinden en op economisch gebied.

Stichting Friesland Pop

Stichting Friesland Pop is dé organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting ontwikkelt en onderhoudt de Friese pop-infrastructuur, ontwikkelt Fries talent, organiseert provinciaal overkoepelende evenementen zoals de Kleine Prijs van Fryslân en het Freeze Festival en informeert artiesten en lokale overheden over alles wat met pop, popcultuur en organisatie te maken heeft. Ook houdt Friesland Pop samen met Tresoar het provinciale poparchief bij.

Historische Vereniging Appelscha

De Historische Vereniging Appelscha e.o. HVA afgekort. Organiseert vele activiteiten in en rondom de Hoolten Klinte in Appelscha, Bosberg 1. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud en de programmering van het Openluchttheater in hetzelfde dorp.

Scouting de Biezenhutters

In Oosterwolde is er al ruim 25 jaar een Scoutinggroep en dit zijn de Biezenhutters. Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

De Verkleedkoffer

De Verkleedkoffer is een prachtige dagbestedinglocatie in Oosterwolde voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie is onderdeel van Ondernemend Talant. Voor groot en klein hebben zij een ruime keus voor een geslaagd feestje. Of je nu op zoek bent naar een kostuum, leuke accessoires of feestartikelen, je vindt het hier!

Kunst & Coo

Kunst & COO verzorgt kunst- en cultuureducatie in opdracht van de gemeente Ooststellingwerf. De organisatie bestaat uit een samenwerkingsverband van docenten, verenigd in een coöperatieve vereniging. Door het verzorgen van lessen en cursussen probeert Kunst & COO kunst en cultuur zo breed mogelijk aan te bieden en te promoten.

Kunstcafé Appelscha

In het Kunstcafé van Appelscha kan vanzelfsprekend worden genoten van kunst, maar ook van een kopje koffie met gebak of een drankje en hapje. Het kunstcafé is een bijzondere en inspirerende plek. Door het vele glas in de serre krijgen de kunstwerken de volle aandacht. De opzet nodigt uit tot kijken en het nuttigen van iets lekkers. Vaste samenwerkingspartner voor onversterkte luisterconcerten.

E&M Sound

Eric Jan en Marleen van Stralen zijn beide hoofd van E&M Sound. Een geluidsverhuur bedrijf uit Ooststellingwerf.

bottom of page