Vrienden van de Kortsluiting

Gewaardeerde samenwerkingsverbanden

Oosterwolde Promotions

Oosterwolde Promotion is een vereniging van en voor ondernemers in Oosterwolde (Fr.). Het doel van de vereniging is organisatie en ondersteuning van activiteiten en evenementen die bijdragen aan een beter ondernemersklimaat in Oosterwolde. Daarnaast is de vereniging belangenbehartiger van de ondernemers door nauwe contacten met het gemeente- en provinciebestuur, commerciële clubs en Kamer van Koophandel.

Stichting Scala

Stichting Scala is een brede welzijnsinstelling met name werkzaam in de gemeente Ooststellingwerf. Scala is een non profit instelling zonder winst oogmerk. Ze werken met ruim 60 beroepskrachten aan allerlei activiteiten die het welzijn in Ooststellingwerf bevorderen. In peuterspeelgroepen, in buurten, in brede scholen, in jongerenruimtes, en ook gewoon op straat.

Friesland Pop

Stichting Friesland Pop is dé organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting ontwikkelt en onderhoudt de Friese pop-infrastructuur, ontwikkelt Fries talent, organiseert provinciaal overkoepelende evenementen zoals de Kleine Prijs van Fryslân en het Freeze Festival en informeert artiesten en lokale overheden over alles wat met pop, popcultuur en organisatie te maken heeft. Ook houdt Friesland Pop samen met Tresoar het provinciale poparchief bij.

Historische Vereniging Appelscha

De Historische Vereniging Appelscha e.o. HVA afgekort. Organiseert vele activiteiten in en rondom de Hoolten Klinte in Appelscha, Bosberg 1. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud en de programmering van het Openluchttheater in hetzelfde dorp.

Scouting de Biezenhutters

In Oosterwolde is er al ruim 25 jaar een Scoutinggroep en dit zijn de Biezenhutters. Scouting is in Nederland de grootste jeugd- en jongerenorganisatie. Scouting biedt een leuke en spannende vrijetijdsbesteding en voor ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en uitdagende activiteiten voor jongeren.

De Verkleedkoffer

De Verkleedkoffer is een prachtige dagbestedinglocatie in Oosterwolde voor mensen met een verstandelijke beperking. De locatie is onderdeel van Ondernemend Talant. Voor groot en klein hebben zij een ruime keus voor een geslaagd feestje. Of je nu op zoek bent naar een kostuum, leuke accessoires of feestartikelen, je vindt het hier!