Evenementen

Hieronder vind je de komende evenementen van het jaar 2022. Onze agenda is gevuld met verschillende uiteenlopende activiteiten. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe toevoegingen en informatie.

 

Muziekvereniging Oosterwolde bij Sfeer in het Winkelhart

25 Juni
Centrum Oosterwolde

Muziekvereniging Oosterwolde is een groot, gezellig en bruisend harmonieorkest. In een harmonieorkest is ruimte voor diverse instrumenten, waardoor een grote variatie mogelijk is. Naast koperblazers en slagwerk is er een grote sectie houtblazers aanwezig. In de gemeente Ooststellingwerf is dit het enige harmonieorkest. De vereniging kent een zogenaamd A-orkest. Dit orkest bestaat uit muzikanten met diploma of (veel)ervaring.

Yonder Boys (Duitsland) in het Kunstcafé

26 Juni
Kunstcafé Appelscha

Het in Berlijn gevestigde trio Yonder Boys is een Americana-band die tijdens het optreden gebruik maakt van verschillende folkloristische muziekinstrumenten. De traditionele old-time Americana sound wordt vermengd met rock, latin, pop en psychedelische invloeden.

Nina Bailey & Between June and August in het Kunstcafé

10 Juli
Kunstcafé Appelscha

Singer-songwriter Between June & August schrijft gevoelige, emotioneel geladen liedjes in zowel de Nederlandse als de Engels taal, waarbij ze haar gedachten uitdrukt in liedjes die kippenvel bezorgen en de luisteraar laat meeslepen in haar verhaal.


Nina Bailey is een 21-jarige zangeres, songwriter en instrumentaliste uit Drenthe. Ze is grotendeels autodidact en begon op jonge leeftijd al met het schrijven van liedjes over haar eigen belevenissen en haar kijk op de wereld. Slimme teksten, pakkende melodieën en meeslepende harmonieën vormen de basis van haar werk en ze verteld verhalen door middel van zachte popsongs die de luisteraar diep zullen raken.

Annemieke, Bas & Luko bij Sfeer in het Winkelhart

30 Juli
Centrum Oosterwolde

Bas Postma, Luko Reinders en Annemieke Zwart zijn akoestische sfeermakers. Met hits van nu, van toen en alles ertussen spelen ze voor ieder wat wils. Bas en Luko zijn bekende gezichten binnen de gemeente. Ze zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel van de populaire coverband Orange River maar ook als duo hebben ze al vaker een podium beklommen. Zo hebben ze in 2017 het Frysk Sjongfestival Liet gewonnen.

No String Attached in het Kunstcafé

31 Juli
Kunstcafé Appelscha

Stap in een tijdmachine naar een café in 1930. Drie knappe kerels in pak brengen de muziek van Django Reinhardt: Gypsy Jazz! Met twee akoestische gitaren en een contrabas vertolken ze traditionele en moderne Gypsy Jazz in eigen composities en covers. Laat je door No String Attached verrassen met een swingend, integer en akoestisch concert.

Diddleytunes in het Kunstcafé

14 Augustus
Kunstcafé Appelscha

Folkgroep Diddleytunes. Met instrumenten als een contrabas, bouzouki, accordeon, gitaar, mandoline en zang mag je als bezoeker niet alleen Ierse tunes en songs verwachten, maar komt er ook americana en lokale folkmuziek voorbij.
Gezellige, afwisselende folkmuziek in een Ierse Pub-sfeer. Drie heren en één dame. Als viertal staan ze samen garant voor een ontzettend sfeervolle en vrolijke zondagmiddag. 

Info & Tickets

Turfvaartdag Oosterwolde

18 Augustus
Centrum Oosterwolde

Er zullen boten in de vaart liggen van de turfvaartdagen organisatie. Een van deze boten zal gebruikt worden als podium voor een aantal kleine muzikale acts. Langs de boten op de Houtwal zal een kleine kunstmarkt zijn. In de Stationsstraat vlakbij zal Fryslan Markten een kleine braderie organiseren in combinatie met de weekmarkt

Info

Stoepkrijtwedstrijd

20 Augustus
De Miente, Oosterwolde

Wie komt er bij ons te gekke zomerse tekeningen maken? Het is GRATIS. Wij regelen voor de kids een doosje stoepkrijt, wat te drinken en wat te eten! Een vak jury kiest in elke leeftijdscategorie drie winnaars uit. Meld je kinderen binnenkort aan!

Info

Jazzuzzy in het Kunstcafé

21 Augustus
Kunstcafé Appelscha

Jazzuzzy is een vierkoppig muzikaal combo bestaande uit Lammy van Urk (zang), Mark Hidding (piano), Dick van den Brink (contrabas) en Harry Bolland (drums).
Het repertoire bestaat voornamelijk uit welbekende en toegankelijke jazz-classics, met uitstapjes naar andere stijlen, zoals blues en latin.
De rustige manier van spelen en het bescheiden volume leent zich uitstekend voor een kleinschalige concert in de intieme setting van ons Kunstcafe.

DJ Appie bij Sfeer in het Winkelhart

27 Augustus
Centrum Oosterwolde

Appie de Jong beter bekend als DJ Appie maakt van elke gelegenheid een feest. Met hits van niet alleen de bovenste maar ook de onderste plank komt er werkelijk van alles voorbij. Bereid je voor op een hele bult aan gezellige meezingers!

Big Bo Brocken in het Kunstcafé

29 Augustus
Kunstcafé Appelscha

Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum.

Het is fascinerend om te zien hoe deze man één wordt met zijn muziek. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest. Daarnaast is Bo ook een uitstekend verteller en tijdens zijn optredens voorziet hij de muziek van de mooiste verhalen, anekdotes en gebeurtenissen uit de tijd van weleer.

Duo Beumer & van Ham in het Kunstcafé

4 September
Kunstcafé Appelscha

Dit optreden van Duo Beumer & van Ham is een feest voor de liefhebber van klassieke muziek. Deze twee musici zijn beiden afgestudeerd aan het conservatorium en hebben sindsdien niet stilgezeten. Het concert brengt klassieke muziek voor saxofoon en piano ten gehore.
Met saxofonist Sander Beumer vormt Hans van Ham al 12 jaar een duo. Veel componisten schreven voor hen, hetgeen o.a. resulteerde in een CD.

Duketown Slim & Freddy in het Kunstcafé

11 September
Kunstcafé Appelscha

Imco en Fred hebben een tijd terug gezworen om samen het akoestisch podiumleven aan te gaan. Waar Duketown Slim voorheen nog solo zijn akoestische streken tentoonspreidde, laat dit duo zich, met dubbele pret en kundigheid, onderdompelen in knusse blues, ragtime, folk, traditionals en singer songwriter werk.

Troubadour in the Box bij Sfeer in het Winkelhart

24 September
Centrum Oosterwolde

Troubadour Edgar Smit komt uit Emmen en brengt een geweldig mobiele troubadourspodium met zich mee voor zijn straatact Troubadour in the Box. Edgar treed op met een veelzijdig repertoire. Als een levende jukebox kunt u bij hem allerlei liedjes aanvragen. Hoe groot zijn liedjes kennis nu echt is, dat weet hij eigenlijk niet, hij verbaasd zich er zelf over. Voor jong en oud, voor elk wat wils en er is ook een mogelijkheid tot het spelen van een spelletje. Hussel een nummertje uit de zak en win een prijs, of er wordt een liedje gezongen die correspondeert met het nummer wat getrokken is.

David Newbould (USA) in het Kunstcafé

25 September
Kunstcafé Appelscha

David Newbould komt optreden in Kunstcafé Appelscha. Een singersongwriter uit Tennesee, USA. David Newbould leeft het leven. Sinds hij zijn carrière een kickstart gaf met Big Red Sun(2007), heeft hij zijn sporen verdiend als een heartland roots-rocker, Americana-artiest en versterkte folksinger.
Met een veelgeprezen repertoire, duizenden live optredens en plaatsingen in programma’s als Criminal Minds en Dawson’s Creek, heeft David Newbould zijn eigen plek veroverd in de roots-rockwereld. Pak deze unieke mogelijkheid om hem te zien en horen optreden nu hij in Nederland is.

Halloween - Trick or Treat

13 Oktober
Centrum, Oosterwolde

Dit evenement vind plaats op 13 oktober 2022 en wordt georganiseerd door Stichting de Kortsluiting in samenwerking met Winkelhart Oosterwolde en de Verkleedkoffer. Dit voor basisschool kinderen uit Oosterwolde in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud. Deelname kan uitsluitend na het aanmelden. Mogelijkheid tot aanmelden volgt in september.

Info

Thomas Alexander in het Kunstcafé

26 November
Kunstcafé Appelscha

Thomas Alexander bespeeld de piano al sinds zijn 11e levensjaar. Hij studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en werd bekend door zijn improvisaties op thema’s van oude meesters als Chopin, Liszt, Mozart en Bach. Naast de klassieke componisten speelt hij jazz, blues en muziek uit het interbellum.
Hij is een rasentertainer en gaat de interactie met zijn publiek aan. Een optreden van hem is echt een belevenis vol luisterplezier.

Aanmelden

Voor deelname aan sommige van onze activiteiten is het nodig je hier eerst voor aan te melden.
Klik op de link hieronder om bij dit overzicht te komen.

 
DSC00062.jpg

Muziek is het kostbaarste lawaai.